I förra inlägget på första bilden.
Den fetaost- och grönsakspajen blev riktigt god och görs på följande recept:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahammjöl
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
1 msk kallt vatten
2 gullökar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
3 tomater
200 g fetaost
1,5 dl creme fraiche
2 ägg
svartpeppar, örtsalt, oregano
1. Nyp samman smör, mjöl och bakpulver och knåda sedan snabbt ner ägget och vattnet. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ i kylskåp.
2. Hacka löken (ca 200 g sammanlagt) och stek i lite olja. Lägg i den tärnade paprikan och stek med en stund tills den är mjuk. Krydda med peppar, salt och oregano.
3. Tärna tomaterna och fetaosten och lägg hälften av varje över pajbotten. Lägg sedan lök- och paprikablandningen ovanpå och sedan resten av tomaterna och fetaosten.
4. Vispa samman creme fraiche och ägg och häll över pajen.
5. Sjuss in i ugnen i cirkus 40 minuter.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar