onsdag 14 november 2012

Geten

Hade en bit getost i kylskåpet som jag borde använda upp. Hade också två tomater, en ynka vitlöksklyfta och en hel massa broccoli i frysen. Av detta kan man till exempel göra en grönsakspaj. Det gjorde jag igår kväll. Easy peasy japaneasy.

Till botten blandar man samman 100 g smör, 3 dl mjöl av valfri sort (jag hade 50/50 vete och graham), lite salt, en äggula och en skvätt vatten. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 min i 200 grader.

Kokade broccolin i lite vatten så länge som pajskalet var i ugnen. När det sedan gått 10 minuter radar man ut skivad tomat på botten, strör över hackad vitlök, på med broccolin, häller över 2 ägg, 1 dl mjölk och 1 dl creme fraiche som man vispat samman med lite salt och peppar. Slutligen radar man på lite getostskivor. In i ungen tills fyllningen stelnat. Det tog 40 minuter på en tisdagkväll.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar