tisdag 8 februari 2011

Som Karl-Alfred

När man har halsont är det väldigt gott med varm len spenatsoppa med ägg. Mättande, nyttigt, eneklt, gott och billigt. En sådan kombo gillar vi!

Så vill du bjuda in tre vänner på spenatsoppa kan jag föreslå detta recept:

500 g hackad fryst spenat
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl créme fraiche / matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

  • Tina spenaten i en stor kastrull med lite vatten
  • Tillsätt smöret
  • Vispa i mjölet och späd ut med resten av vattnet
  • Släng i buljongen och låt koka i cirkus tio minuter
  • Tillsätt créme fraichen
  • Ät soppan med ett kokt ägg i och ett gott (hemlagat) bröd.
Yummy yummy!


1 kommentar:

  1. Eller så köper man färdiglagad från matbutiken och lägger i en burk tonfisk! ;P

    SvaraRadera