torsdag 23 februari 2012

Canneloni

Hur dumt är det inte på en skala ett till tio att ica inte har färdiga cannelonipasta?
Ganska dumt tycker jag om man hade planerat att laga det.

Men det går ganska utmärkt att ta lasangeplattor istället. Och så är det faktiskt lite roligare också eftersom man får klotta och kleta lite med händerna i maten då man rullar ihop lasangeplattorna. Vill ni också prova på så kan ni förslagsvis göra så här:

Hacka lök och vitlök (mycket vitlök såklart) och fräs i lite olivolja. Häll över krossad tomat och krydda med olika örter så som basilika, oregano och timjan plus salt och peppar och låt puttra på svag värme.

I en annan stekpanna fräser man skivade champinjoner i smör innan man lägger i hackad spenat och kvarg och kryddar med salt och peppar.

Lasangeplattorna får man mjuka och rullbara genom att hälla kokande vatten över dem och låta dem ligga i det heta vattnet med lite olja i några minuter. Så då de är mjuka plockar man upp dem ur vattnet och lägger en skiva ost på. Sedan klickar man lite av spenatblandningen i ena ändan av plattan och rullar ihop plattan till ett rör. Lägg cannelonin med skarvet nedåt i en ugnsform och ös över tomatsås.

In i ugn i ca 20 minuter och sedan är det bara att önska eventuella gäster bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar