De är jag de just nu. Mätt. Jag har idag lagat lasagne och den blev väldans god om jag får säga det själv. Jag kör som frilanserande kock för tillfället som lagar mat enligt talang och bästa förmåga. Och för att erkänna, att laga middag är för tillfället höjdpunkten under dagen. Det är ju fasligt roligt att planera vad jag skall laga, bläddra igenom kokböcker, gräva igenom skåpen för att se om där finns alla ingredienser, handla om så inte är fallet och sedan laga mat. Ja, och äta maten är ju rätt så trevligt också. Jag har de senaste dagarna lagat krämig potatissoppa med knaprig bacon, ungskorv på äppeltäcke, mexikansk köttgryta (Som blev spansk eftersom de inte har djupfrysta mexikanska grönsaker vid Torghallen. Jag tog spanska istället. Det var det närmaste jag kom. De pratar ju typ samma språk), citronstekt fisk, köttbullar + brunsås, ananaskyckling, toasts och plättar. Tja, inte har ju svårighetsgraden på maträtterna varit så väldans höga, men det har ju bara varit vardagsmat. Men det har lyckats varenda gång och blivit gott så. Hittills.
Men på söndag skall min moster plus hennes man komma hit och äta middag. Alltså vilken lycka för mig, för nu kan jag ta ut svängarna riktigt ordentligt! Jag har bläddrat i flera böcker och skrivit en liten lista på förslag på rätter. Är jag riktigt aktiv kan jag förvandla denna blogg till en matblogg för en liten stund och lägga upp bilder av resultatet. Om det blev bra då vill säga.
Och annars en sak som får mitt hjärta att bli varm som choklad, Birka. Åh vad jag älskar Pirkkas recept som man får i Birka! Och den tidning som man just nu får ta från butikerna var fylld med helt jätejätefina recept! Jag blev nog glad då jag läste den tidningen. Tack Prikka, I lööve you lite grann för tillfället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar