Himla gott och äppelpäppellätt att laga är denna efterrätt.
Man tar bara några äpplen, låt oss säga 4 stycken. Tryck ut kärnhuset och skär ett snitt runt hela äpplet. Blanda ihop 50 g rumsvarmt smör, 50 g hackad mandel, 100 g farinsocker, 0,5 dl russin, skalet och saften av en apelsin, 2 lagerblad (om du har färska - hacka, om du har torkade - smula) 0,5 tsk nejlika, 1 tsk kanel, 0,25 tsk ingefära och 0, 25 tsk kryddpeppar (uppskattningsvis angående kryddorna)
Fyll mitten av äpplena med fyllningen och gnid in äpplena med fyllningen som lämnat över. Allt i en ungsfast form och in i ugnen med den i 175 grader i 35-40 minuter.
Ta sedan ut, låt svalna en liten stund och ät med glass.
Åh så gott!
Ja förresten, för att inte bli slängd i en kall och fuktig fängelsecell och leva på bröd och vatten resten av mitt liv på grund av plagiat så måste jag berätta att receptet (dock med vissa små ändringar gjord av mig) är taget från Jamie Olivers kokbok Jamies matrevolution. I orginalreceptet hade de muscovadosocker istället för farinsocker, nån specialkrydda, en citron och en skvätt konjak eller whiskey i också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar