En gång i tiden tyckte jag frukost var den mest onödiga måltiden om dagen. Hellre ligga och dra sig i sängen en halv timme till för att sedan stiga upp och äta lite müsli med mjölk på 3 minuter än att stiga upp laga en ordentlig frukost. Väldigt ofta hoppade jag över frukosten också. Var ju ändå inte så speciellt hungrig när jag steg upp, så jag kan ju lika gärna ligga i sängen ytterligare 3 minuter.
Men nu har plötsligt frukosten blivit den trevligaste måltiden om dagen. Jag stiger upp, drar på mig kläderna och går ut på en timmes promenad (förutsagt att jag inte börjar skolan allt för tidigt). Sedan plockar jag åt mig Dagens Nyheter från postlådan, tillreder en ordentlig frukost och sitter oförskämt länge vid frukostbordet. Gärna en timme om det finns tid.
I natt när jag kom hem kände jag att jag verkligen vill ha nybakat bröd till frukost. Så jag knådade samman degen till morotsbröd i långpanna och lät den jäsa i kylskåpet över natten. Sen på morgonen tog jag degen ur kylskåpet och lät den stå i rumstemperatur tills ugnen var uppvärmd. In i ugnen 20 minuter medan jag tog en rask promenad runt kvarteret för att mötas av doften av nybakat när jag stiger in. Pretty lovley. Grejen med att låta degen nattjäsa är att blanda jästen i kall vätska istället för fingervarmt och låta degen stå framme en stund innan den skall in i ugnen. Easy Peasy.
Grönt té och smoothie (en halv banan+persika/bär/någonting annat+lite havregryn+naturell yoghurt+mjölk/soyamjölk) är grejen att dricka till. Ibland kokar jag ägg, ibland gröt, ibland något annat och så har jag mig en underbar frukost som gör mig glad hela dan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar